INDUSTRIE-NIEUWS

Joost de Bruin (eigenaar van mslb. Sien) uit Nieuwkoop overleden | 01 maart 2010

Onverwachts (zaterdag 27 feb 2010 ca. 19.00) is Joost de Bruin uit Nieuwkoop overleden. Hij was 54 jaar oud en sinds 1994 eigenaar van motorsleepboot Sien. Joost was een markant persoon binnen de club Industrie-genoten en was medeorganisator van de Industriedag 2008 te Alphen aan den Rijn.

Donderdag 4 maart krijgt hij zijn laatste rondje met zijn mslb. Sien met d’r Industrie over de Nieuwkoopse plas.

U kunt uw medeleven betuigen door een bericht achter te laten in het gastenboek.
Download hier de rouwbrief van Joost de Bruin (pdf 440kb)

Update: Foto's van Joost zijn laatste rondje
Update #2: Foto laatste rustplaats, Bidprentje

 

"Werkpaarden van het water presenteren zich tijdens Willemstad Maritiem" | 23 oktober 2008


Foto: Jan Hoek
In de Binnenvaartkrant van 7 oktober staat een verslag van Willemstad Maritiem 2008. Bekijk het hele artikel op de Binnenvaartkrant online (Selecteer linksboven jaar 2008 en nummer 21). Of download hier de betreffende pagina.
 

Eigenaresse luxe motor Kaya omgekomen op haar woonboot | 08 september 2008

Onlangs bereikte ons het trieste nieuws dat de 56-jarige Joke Knobbe om het leven is gekomen bij een brand op haar woonboot. De luxe motor Kaya lag afgemeerd in de Amsterdamse Houthaven en brandde volledig uit. Twee mannen, waaronder haar vriend Jan, wisten zich nog op tijd in veiligheid te brengen. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden.

Het volledige bericht is te lezen in het krantenarchief van Weekblad Schuttevaer nr. 28 2008 op pagina 5. De luxe motor Kaya is te vinden tussen de Industrie-genoten op deze site.

 

Maritiem Willemstad 2008 | 08 september 2008

Dit evenement vindt plaats op 19-20-21 september in de oude haven van Willemstad.
 

Betekenis INDUSTRIE motortype aanduiding | 10 december 2007

We hebben van de dochter van Dirk Boot de betekenis mogen ontvangen van de motortype aanduiding. Dit is door haar vader geschreven op 23-09-1996. Onze dank aan haar, om dit te mogen plaatsen op de site. Bekijk het hier.
 

Panheel Maritiem | 28 november 2007

Persbericht, 24 oktober 2007 Dit jaar hebben we het derde weekend van juni, een feestje (BBQ) georganiseerd voor Schippers en Kapiteins. Het is bij de aanwezigen prima in de smaak gevallen. In 2008 willen we dit daarom herhalen. Wij denken aan een tweedaagse happening op: zaterdag 21 en zondag 22 juni 2008.

lees verder >
 

APPINGEDAM | 13 augustus 2007

 bronsfabriek

‘De eerste motor die bouwvakker Jan Brons (1865-1954) uit het Groningse dorp Wagenborgen in 1891 bouwde, wilde niet lopen...’, zo begint het verhaal van de NV Appingedammer Bronsmotorenfabriek te Appingedam. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Bronsmotorenfabriek werd opgericht. De oprichter en uitvinder van de Bronsmotor, Jan Brons, en de Bronsmotor zelf staan in het weekend van 8 en 9 september centraal in de voormalige fabriek.

lees verder >
 

Bronsmotorenfabriek 100 jaar Jubileumevenement | 21 juni 2007

Bronsmotoren

Alle ge´nteresseerden zijn welkom op het gratis jubileumevenement: Bronsmotorenfabriek 100 jaar op 7,8 en 9 september. Dit evenement wordt gehouden in de Bronsmotorenfabriek te Appingedam. Voor meer informatie mail naar: bronsmotor100jaar@gmail.com

Er worden nog schepen gezocht die aanwezig willen zijn bij de fabriek tijdens het evenement.

 

Guiness-record bij Vaart in Dordt | 18 juni 2007

dordrecht
Foto van Vaart!

"Met 148 sleep- en duwboten is tijdens Vaart in Dordt een nieuw wereldrecord 'flottieljevaren' gevestigd. Het was een eerbetoon aan 50 jaar duwvaart op de Rijn. Op initiatief van Vereniging De Binnenvaart in samenwerking met Vereniging De Motorsleepboot voeren de boten in een zes kilometer lange sliert 'kop aan kont'. VAART! zag ze (bijna) allemaal".

Lees meer op de Vaart! website

Update: 2 links met foto's van de Vaart in Dordt:

www.hoffotograaf.eu
Salsa Locos

 

Abelforte video's | 28 mei 2007

video
Er zijn recent enkele filmpjes gemaakt van de Abelforte: het transport, de tewaterlating, een lopende INDUSTRIE etc. Ze zijn vanaf nu te zien op de site. (Klik op de foto)
 

Opsporing, vergane glorie en het forum | 08 november 2006

Bij 'opsporing/wanted' is het schip SMIT-LLOYD 8 geplaatst. We zouden graag meer informatie hebben over dit schip. In de 'vergane glorie' rubriek is het Motorschip "RIA" toegevoegd.
Na enige tijd uit de lucht te zijn geweest is het forum weer terug. Met een nieuw systeem en in een nieuwe vorm. Door de enorme toename van SPAM waren we genoodzaakt het oude forum te staken. Ieder die deel wil nemen aan het forum dient zich daarom weer opnieuw te registreren (sorry voor dit ongemak). We hopen dat ieder er eens een kijkje neemt en meedoet aan het plaatsen van berichten over allerlei (INDUSTRIE gerelateerde) onderwerpen.
 

Enkele INDUSTRIE publicaties toegevoegd. | 30 oktober 2006

Bij INDUSTRIE diversen onder publicaties zijn enkele pagina's uit ca 1960 toegevoegd die gekregen zijn van Michiel Kuyt NV Sleephelling Maatschappij Scheveningen.
 

Nieuwe eigenaar Jeroen Verwaetermeulen nu te volgen | 13 september 2006

 Sophia
Onder het onderdeel 'Nieuwe eigenaar' is nu het verhaal te volgen van Jeroen Verwaetermeulen en zijn 'Sophia BP Holland I'. Regelmatig zuller hier foto's en verslagen worden toegevoegd. Ga gou eens kijken!
 

Motorsleepboot Poolster "Sleepboot van het jaar 2006" | 28 augustus 2006

Poolster
Tijdens de sleepbootdagen te Zwartsluis is de sleepboot "POOLSTER" gekozen tot "Sleepboot van het jaar 2006"!! Sinds vandaag is de Poolster geplaatst bij Industrie-genoten. Zie ook de website van de Sleepbootdagen.
 

"Onze gloeikop van 1924" door Jaap Beetsma | 15 mei 2006

Gloeikop
Vanaf nu is preview van het boekje "Onze gloeikop van 1924" door Jaap Beetsma te lezen op de speciale "Onze Gloeikop" pagina. Regelmatig zullen er nieuwe bladzijdes worden toegevoegd.